HTML

Greve-kert2.jpgGreve-kert1.jpg

képek

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Új élet Dániában

Friss topikok

Címkék

Aug. 24., péntek

2012.08.24. 09:10 barbara37

Tegnap este azt hittem, Chrisnek velem van baja, de később kiderült, hogy a foga fáj. 22.30-kor érkezett Mása Ukrajnából. Hamburgban tanul marketinget és ilyen területen is dolgozik ott. Nagyon kedves és szimpatikus lány :-) Hajnali 1.30-kor pedig Mauro és Federika Olaszországból. Ők is fiatalok és barátok, szintén nagyon kedvesek és mosolygósak :-) Mindnyájan a nappaliban aludtunk, ők a földön az ágybetéten.

Egész napomat a könyvtárban töltöttem a dán nyelv tanulásával. Alapjáraton gyorsan beszélnek és a szörnyű kiejtésük miatt egyszerűen nem értem, mit mondanak.A nyelvtan viszont tényleg pofonegyszerű. Kevés a ragozás. Egyféle jelen idő van, a jövő időt is ezzel a jelen idejű alakkal fejezik ki. Azért jobban örülnék, ha a inkább a nyelvtan lenne egy kicsit nehezebb, a kiejtés meg sokkal könnyebb.

Chris tegnap kapott egy üveg whisky-t, amiből már ivott egy keveset. Az olasz fiatalok nagyon édesek és közvetlenek :-) A srác Rómában tanul, ha mennék oda, megszállhatnék nála. 2 másik szintén egyetemista sráccal él egy lakásban, az egyikük nagyon jól főz. Úgyhogy biztosan jó dolgom lenne ott :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaielmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr864729047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása