HTML

Greve-kert2.jpgGreve-kert1.jpg

képek

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Új élet Dániában

Friss topikok

Címkék

Aug. 27., hétfő Beköltözöm a szobámba

2012.08.27. 22:26 barbara37

Végre saját szobám van! Kipakolhatok, moshatok, nem kell bőröndből élnem! Ahmed, a 15 hónapos baba be szokott járni, hogy az ablaknál nézze az udvaron játszó gyerekeket. Yousaf ma indul Észtországba, a felesége, Gulnar marad a gyerekkel. Yousaf 2-3 hetente hétvégére fog visszalátogatni.Kedvesen fogadtak. Érdekes, hogy a kulcs, ami a hostel épületének az ajtaját nyitja, ugyanúgy nyitja a lakást is és a hostel közös helyiségeit, más lakásba viszont nem lehet bemenni vele. Megnéztem a vendégszobát. 2 ágy van benne, egy tv és egy kis ruhásszekrény. Az ablaka lehet, hogy nem nyílik és nem tartozik hozzá wc és tusoló. A közös konyhát, vendégszobát, vörös szobát (ez szintén egy nagy konyha étkezővel), a partiszobát, szállító biciklit stb. előre le lehet foglalni a lakásból interneten, a kulcsot a postaládába dobják be. Yousaf és Gulnar nagyon vendégszeretőek, meghívtak, hogy ebédeljek velük. Gulnar a mi sertéspörköltünkhöz hasonlót csinált egy kicsit más fűszerezéssel és kenyérlángossal, vagyis chapatnival mártogattak. Csinált még fasírozottat zöld chilipaprikás szósszal, ez is ízlett. Miután a férj elment, Gulnar megmutatta a Netto és Fakta szupermarketeket és elmondta, általánosságban mi hol olcsóbb. Odafelé menet 8kb. 5 perc sétára a hosteltől) van egy tó rengeteg kacsával, galambbal és egy hattyúcsaláddal. Itt megálltunk fényképezni. Amikor visszaértünk, Gulnar észrevette, hogy az udvaron a szeméttárolók mellé kiraktak egy teljesen jó állapotú ágyat plusz ágybetéttel, ami pont jó lenne nekem, így vártunk, hátha jön férfisegítség, de minden arra járó hímnemű visszakozott, amint meghallotta, hogy a harmadikra kell segíteni felcipelni. A fiatal gondnok (Wang) is azt mondta, hogy most elfoglalt, de este 9 körül tud segíteni. Az egyik pasi segítségével az udvarról betettük a lépcsőházba, ahonnan már senki nem viszi el, de az emeleti cipekedést már ő sem vállalta, mondván, hogy akkor 3 napig nagyon fájna a dereka (este 10-kor találkoztunk vele a mosóhelyiségben és rákérdezett, hogy sikerült -e megoldanunk :-) Végül este 9-kor erőteljes kopogás az ajtón: a gondnok (a szomszéd lakásban lakik) tényleg tartotta a szavát és  jött segíteni :-) Nagyon kimerültem az ágy felvitele közben. Mindenképpen mozognom kéne valamit, hogy jobban bírjam a strapát. (Tegnap a pakisztáni srác is mondta, hogy az aktív szellemi munkához elengedhetetlen a sport.) Az ágynak legjobban a kis Ahmed (ejtsd: Emet) örült, mivel ő imád mindenféle ágyra felmászni :-) Így készítettem még pár fotót, amin látszik, hogy mennyire boldog :-) A szobám most hasonlít egy szállodai szobához.

A mosó helyiségben négy nagy Miele gép és két szárítógép van, a gépeket chip-es kártyával lehet lefoglalni (a gépen lévő nyílásba kell betenni a kártyát) reggel 7 és este 9 közötti kezdéshez, két óránként. Este 9-kor volt szabad gép, így most végre ki vannak mosva és megszáradva a sötét színű ruháim. Dániában elterjedt a szárítógép, mert az általában esős idő miatt nehezen száradnak a ruhák. Egy adag mosás 10 koronába kerül, a szárítás pedig percenként fél koronába, ami fél órás szárítással számolva átszámítva kb 1000 forint.

Ahmet és Gulnar be szoktak járni a szobámba és rádőlnek az ágyra, de nem zavarnak. Ez semmi a Chris nappalijában való jövés-menéshez képest :-) Játszottam Ahmet-el. édes volt, ahogy hangosan nevetgélt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaielmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr654734741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása